Sinds 8 juni 2016 is HUPICO officieel lid van FIMOP. 

FIMOP werd in 1968 opgericht door 22 bedrijven gespecialiseerd in hydraulische en pneumatische aandrijvingen, systemen, sturingen en componenten. Op dit ogenblik telt FIMOP 48 leden. De doelstelling van FIMOP is de verspreiding, de ontwikkeling en het uitdiepen van de technische en economische know-how van de leden. De vereniging zorgt voor de promotie van industriële automatisering aangedreven door een vloeistof onder druk of een persluchtbron (sectie Fluid Power) en systemen die bestaan uit ventielen en elektroventielen(Fluid Control).

FIMOP + BELGITRANS = INDUMOTION

Op de Algemene Vergadering van 8 juni 2016 werd eveneens beslist dat FIMOP en BELGITRANS in de toekomst als 1 federatie, onder de naam INDUMOTION, de activiteiten zullen verder zetten. Deze nieuwe federatie zal alle doelstellingen van beide federaties behouden, zo niet nog verbeteren.

BELGITRANS is de beroepsvereniging van bedrijven actief in elektromechanisch en elektronische transmissie van zowel vermogen als beweging. Beide verenigingen werken reeds op bepaalde vlakken samen. Zo ondersteunen ze allebei de tweejaarlijkse Indumation vakbeurs.

Met dit huwelijk ontstaat er een groep van méér dan 80 vooraanstaande industriële bedrijven die voor de belangen van de sector kan ijveren en de wereld van de techniek promoot. Het nieuwe netwerk fungeert dan als hefboom voor schaalvergroting en meer dynamiek.

Voor HUPICO betekent het lidmaatschap een toegevoegde waarde waarbij ervaringen en knowhow met de sector kunnen worden uitgewisseld.