Hoe maakt u uw productie omgevingen efficiënter en duurzamer?

5 oktober 2022

De verduurzaming van onze energie raakt in een stroomversnelling, terwijl technologische hulpmiddelen zoals robots meer en meer worden ingezet. Wat zijn de mogelijkheden en hoe duurzaam is een EPSON robot nu?

EPSON duurzaamheid

Het licht en de verwarming mogen uit

De nieuwste generatie EPSON robots verhoogt de productiesnelheid aanzienlijk. Robots zijn ontworpen om jaren 24/7 non-stop te werken. Ze kunnen autonoom werken, in het donker en in een grote range van temperatuurcondities. Op verlichting en verwarming kan u dus al behoorlijk besparen.

Weinig tot geen afval

Robots kunnen continue kwaliteitscontroles uitvoeren, zodat nog binnen het productieproces kan worden ingegrepen wanneer er iets fout dreigt te gaan. Zo hoeven producten aan het eind van het productieproces niet meer alsnog worden afgekeurd en weggegooid.

Machine-learning in combinatie met een duurzame visie

HUPICO verdeelt bewust de EPSON robots omwille van hun goede gewicht-payload verdeling. Hierdoor werken de robots niet alleen efficiënter, ze verbruiken ook een pak minder energie.

“Artificiële intelligentie zal in de nabije toekomst nog veel kansen bieden op vlak van duurzaamheid en energiebesparing. Welke beweging van de robot is overbodig? Welke actie kan zonder verlies van functie efficiënter?” – Johan Paul

Daarnaast presenteerde EPSON vorig jaar zijn nieuw duurzaamheidsplan, waarbij het verwijst naar de maatschappelijke kwesties en trends die gevolgd worden. In de komende jaren zet EPSON sterk in op energiebesparende apparatuur en faciliteiten, op het verwijderen van broeikasgassen uit het productieproces en naar een koolstofvrije logistiek.