Hoe werkt een intralogistiek systeem dat klaar is voor Industrie 4.0?

17 december 2021

Er dient rekening te worden gehouden met de interne materiaalstromen, korte termijn veranderingen, ongeplande individuele vereisten, flexibiliteit met betrekking tot cyclustijden, doorvoer, volumes, unit-outputaantallen, etc.

Montrac monorail systeem intralogistiek hupico

Integratie van moderne monorail systemen

Hupico heeft bewust de producten van Montratec toegevoegd aan haar assortiment. Het innovatieve monorail- en shuttletransportsysteem, genaamd Montrac, richt zich op het optimaliseren en ontwikkelen van klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen voor slimme fabriekstransport- en automatiseringsprocessen.

Time is money

Productieprocessen worden tegenwoordig tot de laatste seconde geoptimaliseerd. Het Montrac systeem speelt hier handig op in en bereikt een maximale materiaaldoorvoer met een minimum aan cyclustijd en een zeer hoge systeemstabiliteit, en garandeert een flexibele uitbreidbaarheid van het hele systeem.

Daarnaast integreren we het systeem vaak in krappe en beperkte ruimtes of zelfs over meerdere verdiepingen. Het systeem biedt namelijk voldoende betrouwbaarheid om moeilijkere transporttaken uit te voeren.

Snel, stil en impactvrij

Een snelheid van 55 meter per minuut wordt gekoppeld aan 57 decibel. Een indrukwekkende prestatie van een systeem dat schok- en trillingsvrij producten kan transporteren. Er zijn geen pneumatische componenten of riemaandrijving aanwezig waardoor er geen schokken ontstaan.

Afbeelding verwijderd.

 

Benieuwd wat dit inhoudt voor uw onderneming?

De handige Montrac-configurator stelt u vanaf het allereerste begin van uw project in staat om alle opties van de intralogistieke oplossing te visualiseren.

Dankzij de 3D-gevisualiseerde en gesimuleerde configuratie van het elektrische systeem en de benodigde besturingscomponenten, kunnen zowel de maximaal haalbare doorvoercapaciteiten als het stroomverbruik van het montrac-systeem al tijdens de planningsfase worden berekend.

Bent u nieuwsgierig worden wat dit systeem voor uw productieproces kan betekenen? Neem vandaag nog contact op met ons.