Royal Smilde rekent op HUPICO

17 februari 2022

Royal Smilde is een internationaal ondernemend familieconcern sinds 1863 en rekent sinds jaar en dag op de innovatieve oplossingen van HUPICO.

Logo Royal Bakery

Het Bakery Departement levert een breed scala aan producten aan ambachtelijke bakkers, retailers, foodservice professionals, industriële klanten en consumenten. Denk bijvoorbeeld aan gebakbodems voor de ambachtelijke bakker, appelflappen aan retailers, saucijzenbroodjes aan de horeca en ready-to-bake bakmixen via supermarkten aan consumenten. Dit gebeurt onder diverse eigen merken, in co-creatie met andere merken en onder Private Labels.

Royal Smilde Bakery Office - HUPICO

 

Diverse productgroepen in meerdere kanalen

Wereldwijd zijn de producten te vinden in supermarkten in Europa, de VS, Brazilië, Australië, het Midden Oosten, Zuid-Afrika en in China. Deze uitgebreide productvraag leidde er jaren geleden toe dat Royal Smilde ging investeren in het automatiseren van hun productielijn met behulp van robots.

We constateerden dan ook met de nodige trots dat de geïnstalleerde EPSON robots een uitzonderlijke lange levenscyclus hebben in dergelijke stofrijke omgevingen. Tot op de dag van vandaag, functioneren ze uitstekend.

Verdere investeringen in robotica

In combinatie met een stijgende vraag, werd er besloten om te investeren in een nieuwe roboticalijn. Om een minimum aan uitval te creëren, heeft HUPICO de nieuwe robotten geïmplementeerd in het weekend. Zo bleef de productie op peil.

Met de nieuwe reeks aan EPSON robots, ziet Royal Smilde een duidelijke stijging in efficiëntie én productie.

“HUPICO biedt kwaliteit aan en dat hebben we gemerkt in elke stap van het implementatieproces. Met een concreet projectplan hebben we onze productie geautomatiseerd en zijn we klaar voor de toekomst.” - Jan Koopal, Project Manager bij Royal Smilde Bakery

* Uit respect voor de confidentialiteit worden geen foto’s gedeeld.

Bent u zelf op zoek naar een partner voor uw robotica?

Neem vandaag contact met ons op voor een adviesgesprek