Vijf overwegingen bij aanschaf van uw EPSON robot

30 mei 2024

HUPICO ondersteunt eindklanten en machinebouwers bij de integratie van robotica, evenals bij het berekenen van de capaciteit en de haalbaarheid van hun projecten. We vroegen aan ons team wat zij de belangrijkste aspecten vinden waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van een robot.

EPSON Robot - overwegingen bij aanschaf - HUPICO

1. Payload capaciteit

Bij het kiezen van een robot is de payload capaciteit, oftewel het gewicht dat de robotarm kan dragen, een cruciale factor. HUPICO helpt u niet alleen bij het bepalen van de juiste robot, maar ook bij het implementeren in de totaaloplossing. Een nauwkeurige berekening van de totale payload zorgt ervoor dat de robot efficiënt en betrouwbaar functioneert zonder risico op overbelasting of inefficiëntie.

2. Precisie

Precisie is essentieel voor toepassingen die een hoge mate van nauwkeurigheid vereisen, zoals de assemblage van ondermeer kleine onderdelen. HUPICO heeft ondertussen wereldwijd naam gemaakt met de G1-oplossing waarbij onderdelen van 0,3 millimeter uiterst nauwkeurig gepickt worden. U kunt erop vertrouwen dat de robot consistent dezelfde positie bereikt en betrouwbare resultaten levert.

3. Cyclustijd

Het respecteren van de cyclustijd is vaak een hoofddoel bij automatisering. HUPICO voert een gedetailleerde Proof of Concept uit om de benodigde output te bepalen en deze vereisten te vertalen naar de robotconfiguratie. Met behulp van simulaties kunnen wij realistische cyclustijden voorspellen en zo de efficiëntie van uw productieproces optimaliseren.

4. Bereik

Het bereik van de robot, oftewel de maximale afstand die de arm kan overbruggen, moet afgestemd zijn op uw specifieke toepassing. HUPICO helpt u bij het nauwkeurig in kaart brengen van de werkruimte en de vereiste bewegingsvrijheid.

5. Totaaloplossing

Naast de robot zelf, is de integratie van andere oplossingen zoals flexibele toevoersystemen, visie en grijpers essentieel voor een succesvolle automatisering. HUPICO ondersteunt u bij het kiezen en de integratie van de juiste componenten die naadloos met de robot samenwerken en de efficiëntie van het gehele systeem verhogen.

Conclusie

Het implementeren van robotautomatisering kan aanzienlijke voordelen bieden, mits de juiste overwegingen worden gemaakt.

Door aandacht te besteden aan bovenstaande punten, kunnen bedrijven de efficiëntie en productiviteit van hun processen aanzienlijk verbeteren.

ARS with Bunker - HUPICO

 

HUPICO, als uw betrouwbare partner en verdeler van EPSON-robots, staat klaar om u te ondersteunen bij elke stap van dit traject, van de planning tot de uitvoering.

Neem contact met ons op om uw automatiseringsproject tot een succes te maken.